Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Vizyon: • Hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek 21. yüzyılın gereksinimlerini karşılayan; • Öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata hazırlayan; • Gelecek nesillerin şekillendirilmesi sorumluluğunu alabilen, Türk Milli Eğitim Sis-temi´nin yıldızlarını yetiştiren; • Heyecanlı, dinamik, verimli, üretken ve fark edilebilen bir okul olmak.

Misyon: • Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel amaçları ve temel ilkeleri kendinde gerçekleştiren; • Öğretmenlik mesleğine ilgi duyan, sağlam karakter sahibi; • Kuvvetli bir vatan-millet sevgisi olan, insani milli, ve ahlaki duygularla donanmış; • Ülkesini dünya vizyonuna taşıyan; • Öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiden bilgi üretebilen; • Okuyan, inceleyen, araştıran; • Ulusal ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen; • Teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtan; • Araştırmacı ve sorgulayıcı; • Kendi düşüncelerini savunurken, başkalarının haklarına ve özgürlüklerine saygılı; Ulu Önder Atatürk´ün çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmayı hedeflediği Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencileri yetiştirmek...

Başarılar: 1- Kübra YILDIRIM – Kutlu Doğum Haftası Kompozisyon İlçe Birincisi 2- Bahar YANIK – Kutlu Doğum Haftası Kompozisyon İlçe İkincisi 3- H.Hüseyin HOCAOĞLU – Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı Resim Yarışması İl Üçüncüsü 4- Neslihan ÖNAL – Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı Resim Yarışması İl Dördüncüsü 5- Polis Haftası Münazara İlçe Birincisi a)Saliha ALIR b)Metin KOCATEPE c)Büşra GÖKKIZ d)Atahan YILMAZER 6- Burcu HANİLÇE – Cumhuriyet Bayramı Şiir İkincisi 7- Metin KOCATEPE – Cumhuriyet Bayramı Kompozisyon Üçüncüsü. 8- Saliha ALIR – Korsana hayır Kompozisyon İl birincisi.(2006) 9- Ulusal sosyal Bilimler Olimpiyatı Türkiye ikinciliği- Ahmet Can YAZGI(2010) 10- Öğretmen Proje Yaptırma Mansiyon Ödülü (2008) 11- 2011 Cumhuriyet Bayramı Kompozisyon yarışması İlçe birinciliği ve üçüncülüğü.

Saatler: 08:20- 15:35
Yabancı Dil: ingilizce, Almanca.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 438- 465
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %66 yerleşme oranı
Sportif Etkinlikler: Erkek futsal, badminton, kız futsal, masa tenisi, kız voleybol.
Bilimsel Etkinlikler: Meb Robot Yarışması Türkiye 8.liği TEKNOFEST´te 2018 yılında Türkiye 13.lüğü, 2021 yılında Türkiye 17.liği TÜBİTAK 4006 Proje sergisi.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK Projeleri ve AB Comenius Projeleri.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Invest on Teenagers. 5 Ülke ortaklı AB Comenius projesi gerçekleştirildi.

WEB - https://fatsaczal.meb.k12.tr

Adres - Yahya Kemal Sokak No 20 Fatsa/Ordu

Yerleşim Yeri - Fatsa

Adres - Yahya Kemal Sokak No 20 Fatsa/Ordu

Ulaşım Dolmuş ve öğrenci servisi

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 41 km, ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.